21.04.2021.

10:43

Foto:

Srbija

Vesić: Očekujem otvaranje zatvorenih delova ugostitelja i bioskopa

- Očekujem, i to je bio dogovor na prošloj sednici, da na sledećoj razgovaramo o tome kada će se i kako otvoriti zatvroreni delovi ugostiteljskih objekata - rekao je Vesić za Tanjug.

On je ponovio da je u Beogadu do juče vakcinisano 40 odsto punoletnih građana, što je, kako kaže, dovoljno da bi mogli da se otvore ugostiteljski objekti.

- Pogotovo što je u Beogradu sve manje zaraženih, a što je u direktnoj vezi sa stepenom vakcinacije. Nema razloga da Beograd, kao i Novi Sad, Niš, Kragujevac, koji su uspešni u vakcinaciji, dele sudbinu nekih lokalnih samouprava, gde je vakcinacija desetak odsto. To treba da bude neka vrsta nagrade za građane - rekao je Vesić.

On je istakao da otvaranje ugostiteljskih objekata podrazumeva poštovanje svih epideomiloških mera - nošenje maske, barijere, pravilo jedna osoba na četiri kvadratna metra.

Takođe, Vesić je naveo da očekuje i da se otvore bioskopi, kao što je već slučaj sa pozorištima, da svako treće mesto bude zauzeto uz poštovanje svih mera.

- Nadam se da će to biti odluka na sledećoj sednici Kriznog štaba, jer ona je logična i direktno je u vezi sa smanjenjem broja zaraženih i poboljšanjem epidemiološke situacije - rekao je Vesić.

Kakve god da budu epidemiološke mere, ugostitelji neće raditi u punom kapacitetu, ali će bar moći da privređuju i isplaćuju plate zaposlenima, dodao je Vesić.