15.05.2021.

14:19

Foto:

Srbija

Počelo postavljenje klupa na Savskom trgu! Vesić: To je praksa u velikim parkovima i na velikim trgovima u svetu

Među njima su, naveo je, 18 ležećih klupa koje će biti raspoređene i po zelenim površinama i na kojima će ljudi moći da odmore ili čitaju knjigu.

- To je, inače, praksa u velikim parkovima i na velikim trgovima u svetu, a po prvi put će ih dobiti i Beograd - rekao je Vesić za Studio B.

Dodao je da će na Savskom trgu biti postavljeno i 35 klupa od veštačkog mermera koje su delo domaćeg arhitekte Bojana Krstića, zatim 16 klupa uvezenih iz Italije, kao i 35 malih klupa na stepeništu odakle se može posmatrati spomenik.

Vesić je dodao da će postavljanje kompletnog mobilijara biti završeno do kraja meseca i najavio da će biti postavljena i staklena kućica gde će Muzej grada Beograda prodavati suvenire.

- Biće tu i jedan mali pokretni kamion za kafu koji će biti postavljen prema autobuskoj stanici koja će biti iseljena, nadam se, do kraja godine - rekao je Vesić.

Istakao je da je Savski trg, na kome je postavljen spomenik Stefanu Nemanji, naš najlepši trg koji će, dodao je, tek dobiti na značaju kada bude imao mobilijar.

Podsetio je da izgradnja metroa počinje u novembru i dodao da će se iza stare železničke stanice, ukrštati dve linije metroa.

Naveo je da je na Savskom trgu do sada zasađeno 196 stabala i dodao da će biti zasađeno još, te da će ih ukupno biti 250.

Dodao je će tokom leta Grad Beograd organizovati 100 malih koncerata, navodeći da će neki od njih biti na Savskom trgu.

- Ovaj trg je dokaz koliko se Beograd menja…ovo mesto se nekada zvalo štajga, a sada je najlepši trg u gradu - zaključio je Vesić.