21.06.2021.

10:03

Foto: Beograd.rs

Srbija

Vesić: Besplatni zdravstveni pregledi za decu koja budu išla u gradske škole sporta!

On je podsetio da je Grad Beograd zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta pokrenuo besplatne škole sporta na teritoriji 12 beogradskih opština.

– Deca koja budu odlučila da idu u gradske besplatne škole sporta moći će da treniraju rukomet, odbojku, košarku, fudbal, borilačke veštine, gimnastiku, ples i atletiku. Ove škole sporta roditelje neće koštati ništa jer će trenere, termine i opremu platiti Grad i ministarstva. Obezbedili smo besplatne zdravstvene preglede, koji su po zakonu obavezni i koje roditelji sada plaćaju ukoliko im deca negde treniraju, za onu decu koja budu išla u gradske škole sporta. Dakle, gradske škole sporta, koje organizujemo zajedno sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, biće potpuno besplatne za decu koja ih budu pohađala – istakao je Vesić.

Informer

On je dodao da je zahvalan ministru Vanji Udovičiću i Ministarstvu omladine i sporta jer su omogućili da pregledi za decu u Zavodu za sport budu besplatni.

– To je još jedna dodatna pomoć roditeljima koja će omogućiti uštedu u njihovim kućnim budžetima. Tokom ove nedelje će između Grada Beograda i republičkog Zavoda za sport biti potpisan ugovor o besplatnim pregledima. Beograd nastavlja da ulaže u svoju budućnost i našu decu. Posle besplatnih tableta i digitalnih udžbenika koji će od 1. septembra biti dostupni za oko 100 hiljada učenika, sada obezbeđujemo besplatne škole sporta za 62 hiljade mališana – naveo je Vesić.