09.07.2021.

13:59

Foto:

Srbija

Vesić: Svaki bespravni objekat u Beogradu biće srušen

Vesić je rekao da u nelegalnoj gradnji, u sprezi sa raznim državnim službenicima, učestvuju razni kvaziinvestitori, koji grade bespravno i uništavaju grad, saopštila je Gradska uprava.

- Time nanose više štete gradu nego što su to radili nacisti 1941. godine kada su bombardovali Beograd. Dođu u neku ulicu, kupe plac, naprave bespravnu zgradu i zatim se nelegalno priključe na kanalizaciju i vodovod i unište sve ono što kuće u okolini imaju - rekao je Vesić za Studio B.

Pojašnjava da se, da bi se priključila još neka zgrada, moraju proširiti mreže infrastrukture, odnosno vodovodne i kanalizacione cevi.

Podsetio je da se, kada se gradi legalno, plaćaju i sve dažbine gradu.

Vesić se osvrnuo i na rušenje objekta u Sazonovoj ulici na Vračaru, navodeći da će se svaki bespravno izgrađen objekat u gradu rušiti.

- S kim god da ste se dogovorili, to ne može da prođe i biće srušeno. Nije normalno da se gradi bespravno, da se ne plaćaju dažbine, da se krade od budžeta i ljudi. Kada gradite bespravno, to je isto kao da ste ušli u radnju i opljačkali je. Investitor u Sazonovoj ulici je dobio građevinsku dozvolu, ali je izgradio još sprat-dva više - rekao je Vesić.

On je dodao da tako nešto neće biti dopušteno.

Vesić je naveo da je 95 odsto zahteva za legalizaciju stanova do 100 kvadrata od "običnih" ljudi.

- Zato sam odlučan da rešim ovaj problem i rešavaću ga dok sam tu - poručio je Vesić.