30.08.2021.

18:21

Foto:

Srbija

KOMUNALNI MILICIONERI NA AERODROMU NIKOLA TESLA! Jedan zadatak biće im prioritet!

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su na današnjoj sednici, pored Izmene odluke o dopunama Odluke o taksi prevozu, Odluku o javnom prevozu u linijskoj plovidbi i Strategiju razvoja javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji Beograda za period do 2033. godine, sa presekom 2027. godine.

Vesić je istakao da je Odluka o javnom prevozu u linijskoj plovidbi posebno važna, zato što će, kaže, biti moguće da se raspiše konkurs i zatraži partner za uspostavljanje linijskog rečnog prevoza.

Kako je naveo, to znači da će biti sve povezano od Obrenovca do Grocke, pa do Zemuna, uključujući i Surčin.

Kaže, građani koji žive na obalama reka moći će da koriste ovu vrstu javnog prevoza, a biće definisana mesta za pristane i stanice, kao i uslovi pod kojima se tačno može obavljati rečni prevoz.

- Ovu vrstu prevoza moći će da koriste putnici sa karticom za javni prevoz. Na ovaj način ćemo moći da ubrzamo putovanje građana čije se opštine nalaze na obalama reka, a time ćemo smanjiti broj autobusa i gužve na putevima - objašnjava Vesić.

On je dodao da se sada čeka prilagođavanje javnog prevoza rečnom, kako bi građani mogli da pređu na druge vidove prevoza, kao i da Beograd dobije svoj rečni javni prevoz.

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević osvrnuo se na Odluke o taksi prevozu i istakao da je propisan i poseban član 17. kojim se određuje postupanje u slučaju zastarelih i oštećenih identifikacionih nalepnica koje se nalaze na vetrobranskim staklima svakog taksi vozila.

- Uvedena je i kaznena odredba za privredna društva u iznosu od 120.000 dinara, za preduzetnika 70.000 i za taksi vozača u iznosu od 20.000 dinara. To je deo mera koje želimo da primenimo kako bismo dodatno uveli red u sistem taksi prevoza - naglasio je Vasijević.