06.09.2021.

15:50

Foto:

Srbija

Zbog popunjenosti ove linije gradskog prevoza u Beogradu će povećati broj vozila

 

Snimanje popunjenosti vozila na linijama javnog prevoza zaposleni Sekretarijata za javni prevoz zajedno sa JKP GSP "Beograd" obavili su 1, 2. i 3. septembra, s početkom primene zimskog reda vožnje.

Snimanje je obavljeno na 15 lokacija u gradu u vršnim periodima ("špicevima") ujutru od 6 do 9 sati i popodne od 15 do 18 sati, navodi se u saopštenju Gradskog sekretarijata za javni prevoz i dodaje da je obuhvaćeno ukupno 155 linija - 118 gradskih i 37 prigradskih.

Kako se ističe, rezultati snimanja su pokazali da u vršnim periodima, osim na pomenutim linijama broj 17, 23, 31 i 37, nije zabeležena kritična popunjenost vozila.

Dodaje se da je najviše zastupljena popunjenost od 50 do 60 odsto i to u 50 odsto vozila, a zatim popunjenost od 30 do 50 odsto u 30 odsto vozila.

Popunjenost od 10 do 20 odsto zabeležena je u 16 odsto vozila, a veća popunjenost, od 70 do 80 odsto, zabeležena je u samo četiri odsto od ukupno pregledanih vozila, navodi se u saopštenju.

Informer

Dodaje se da je tokom snimanja uočeno da i dalje jedan broj korisnika prevoza ne nosi zaštitnu masku, koja je obavezna u vozilima javnog prevoza u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Građanima koji koriste javni prevoz se apeluje da u vozilima uvek na licu imaju pravilno postavljenu zaštitnu masku, kao i da poštuju sve ostale epidemiološke mere.

Sekretarijat za javni prevoz će nastaviti da prati popunjenost vozila javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji prestonice i blagovremeno reaguje u skladu sa dobijenim snimljenim podacima, dodaje se u saopštenju.