11.09.2021.

11:34

Foto: Beoinfo

Srbija

VESIĆ NA ČIŠĆENJU DIVLJE DEPONIJE! Plan je da se ove godine odnese 8.000 kubika otpada sa različitih lokacija

U akciji je učestvovao i sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Vesić je tom prilikom rekao da se na teritoriji grada Beograda danas čisti šest divljih deponija. 

- Čistićemo i sutra, to radimo svakog vikenda i sa ove divlje deponije u Krnjači, Reva1, odnećemo oko sto kubika građevinskog i komunalnog otpada – rekao je Vesić.

On je podsetio da je planom grada Beograda za 2021. godinu predviđeno da se odnese oko 8.000 kubika otpada sa različitih lokacija. 

- Od 2014. godine mi smo odneli oko 90.000 kubika otpada sa divljih deponija, ali nažalost kad god očistimo neku divlju deponiju ona se ponovo pojavi jer njih stvaramo mi Beograđanke i Beograđani. Zato moramo da radimo više na podizanju svesti građana – naglasio je Vesić.

Informer


Osim što čistimo deponije mi moramo da poradimo na promeni zakonskih propisa kako divlje deponije više ne bi nastajale, naveo je on. 

- Zato je Grad Beograd predložio izmenu Zakona o planiranju i izgradnji u kome pre dobijanja upotrebne dozvole investitor mora da pokaže dokaz o kretanju građevinskog otpada. Takođe ćemo tražiti izmenu zakona da onima koji kamionima ostavljaju otpad i prave divlje deponije, ti kamioni budu oduzeti – rekao je Vesić.

On je naglasio da je u Beogradu dosta urađeno kada je u pitanju zaštita životne sredine.

Informer