20.09.2021.

21:51

Foto: Tanjug

Srbija

BBC POSVETIO TEKST SRBIJI I ČUVENOM BOJSIJU! Evo zašto će Beograd uvek nositi odjek Pekama!

- To je jedini način da se odužite čoveku koji je voleo našu zemlju i voleo naš grad - rekao je Vesić, nekoliko sati nakon objavljivanja da je Čalis preminuo.

Ljubav je bila više nego uzvraćena. "Mućke" ostaju kulturni fenomen u Srbiji - i drugim zemljama koje su ranije činile Jugoslaviju.

- Fizioterapeut Željko Đekić znao me je ugostiti veselim uzvikom "ljupko jubble!" na klinici među betonskim blokovima Novog Beograda. Sada kaže da su arhitektonske sličnosti sa Pekamom - gde je predstava smeštena u London - samo jedan od razloga zašto ludorije braće Trotter tako snažno odjekuju u Srbiji, pričao je čuveni Bojsi.

- Mućke su moje detinjstvo“, kaže on. "U spavaćoj sobi još uvek postoji uokvireni poster Del Boja, Rodnija i Bojsija u spavaćoj sobi koju smo brat i ja odrastali. Del Boj je sanjar - a u Srbiji ima mnogo sanjara - rekao je Đekić.

Mnogi u Beogradu osetili su mešavinu tuge i naklonosti, nakon gubitka čuvenog Bojsija.

- Žao mi je jer je bio neverovatan glumac i mislim da je bio sjajan čovek - rekla je 32-godišnja Dragana Pavlović.

- Naš mentalitet je sličan“, rekla je 41-godišnja Jelena Kraljević, „načini na koje uspevamo da spojimo kraj s krajem i naša želja da postanemo milioneri“.

Za kraj BBC navodi da je Čalis stvorio možda i najjače veze sa Srbijom, ili bilio kojom zemljom od svih gulamaca.