21.09.2021.

16:00

Foto: Privatna arhiva

Srbija

MONSTRUMI ZASLUŽUJU NAJVEĆE KAZNE! Ljubitelji životinja održali protest u Beogradu

Kako organizatori ističu, cilj protesta jeste da vlast napokon počne da reaguje, i da ljubitelji životinja ne traže ništa, osim da zakon počne da se primenjuje.

Jedan od organizatora protesta i veliki borac za prava životinja objasnio je da Srbija ima najbolji zakon u Evropi, gde su bukvalno životinje smatrane bićima, a ne stvarima...i da u zakonu stoji da svaka životinja ima pravo da lep, miran i zdrav život.

Informer

Mladi žele da se zakon sprovodi

Nažalost, protestu se odazvao mali broj ljudi, uglavnom su to bili istinski ljubitelji životinja, organizacije, udruženja... I opet izgleda da je pandan ljubavi prema životinjama, jeste ljubav iz fotelje.

Informer

- Sada, posle skupa mogu da kažem da je bilo onako kako smo očekivali, međutim, gajili smo nadu da će ovaj put biti drugačije došli su samo oni pravi ljubitelji, zaštitari I borci za životinje i ponosan Sam na sve njih - izjavio je Saša Dinić, jedan od organizatora.

- Pravo stanje u državi jeste, ma koliko god se borimo protiv šinteraja, uprave za veterinu koja ne radi svoj posao, protiv zlostavljače I ubica, toliko se borimo I protiv lažnih zaštitara koji švercuju pse i koji su se duboko zavukli u biznis sa psima - objašnjava on.

Informer

Saša napominje da njima odgovara da se stvari ne menjaju!

Informer

Organizatori ističu da se pre, a i posle skupa, podigla hajka na organizatore, kao i na sve ljude koji su došli da menjaju nešto i kako bi se protest osporio i kako bi ljudi bojkotovali borbu! 

Informer

- To neće poremetiti naše planove, idemo dalje, predaćemo zahteve ministarstvu, nadležnom za naša pitanja. Takođe, probaćemo da zakažemo prijem kako bismo razgovarali sa nadležnima o rešavanju problema - ističu.

Informer

Organizatori objašnjavaju da je situacija i više nego alarmantna, i da državni vrh mora da reaguje, životi nevinih su u pitanju, i da ukoliko i to ne bude urodilo plodom, spremni su i na radikalnije mere, a sve u cilju kako bi se izborili za naše večite prijatelje i sve ostale zlostavljane životinje u državi.

Informer

Jedna od učesnica objasnila je da ako želimo da napredujemo kao društvo ne smemo dozvoliti, država ne sme dozvoliti ovakvo stanje, zamislite, ako je u Beogradu, Novom Sadu i svim razvijenijim gradovima ovako...kako je na selima i manje razvijenim opštinama.

Informer