16.10.2021.

21:17

Foto: FacebookPrintscreen/Goran Vesić

Srbija

DA POSTANE BOLJE MESTO ZA ŽIVOT! Vesić: Nikada se nije ulagalo više u Mali mokri lug! /VIDEO/

Zamenik gradonačelnika obišao je sa „Pokretnom kancelarijom Gorana Vesića“, u okviru obilaska Zvezdare, Mesnu zajednicu Mali mokril, Mirijevski potok i Peti parkić.

U razgovoru sa građanima Malog mokrog luga konstatovano je da je kanalizacija najveći problem te MZ.

„Dogovorili smo se da krene projekat sekundarne kanalizacije, u međuvremenu radimo završetak projektovanja mokroluškog kolektora. Kada završimo taj kolektor onda ćemo raditi kanalizaciju Cvetanova ćuprija, kao i u Malom mokrom lugu“, rekao je Vesić.

On je najavio i uređenje groblja, što će raditi opština, ali će joj i Grad pomoći.

Takođe, dogovoreno je da opština uradi ogradu oko vrtića u toj MZ, a da Grad uradi dečje igralište.

„Dogovorili smo se da opština uradi projekat prekonstrukcije Starog mlina, a da Grad odvoji sredstva da se ono rekonstruiše i da se tu napravi Omladinski kulturni centar, gde će moći da se okupljaju mladi. Opština radi i na rekonstruciji Mesne zajednice koja će postati opštinski uslužni centar, što znači da će građani Malog mokrog luga tu imati sve opštinske šaltere, pa neće morati da odlaze do opštine Zvezdara radi administrativnhih poslova“, najavio je Vesić.

On je dodao da sledeće nedelje počinje da se radi stajalište na Bulevaru kod ulice Nine Kirstanove koje inače pravi saobraćajni problem, kao i da će se urediti trotoari i postaviti ležeći policajci oko škole.

„Na jednom sastanku smo dogovorili rešavanje desetak problema što je važno za građane Malog mokrog luga, a ja ću dolaziti redovno pa ćemo videti šta možemo i u budućnosti da uradimo“, poručio je Vesić.