04.11.2021.

15:40

Foto: Opština Savski venac

Srbija

SADNJOM DRVEĆA NA SAVSКOM VENCU DO ZDRAVIJEG RAZVOJA DECE I ŽIVOTNE SREDINE

Sadnja je organizovana kao nastavak akcije „Za zeleniji Savski venac“ koju Opština sprovodi u kontinuitetu i osnaživanja saradnje sa Predškolskom ustanovom Savski venac u čijem sastavu je ovaj vrtić, kako bi se uticalo na podizanje ekološke svesti kod dece i poboljšanje kvaliteta vazduha koji udišemo.

Informer

- Ovo je samo jedna u nizu akcija koju sprovodimo u cilju zaštite ekološke sredine i unapređenja lokalne zajednice. Svakim pošumljavanjem trasiramo dobru budućnost za našu Opštinu a svako novo drvo je izvor života i zdravlja, te ovakvim akcijama doprinosimo očuvanju i unapređenju životne sredine – izjavio je zamenik predsednikaTripković i izrazio zadovoljstvo što je Savski venac u proteklom periodu postao bogatiji za veliki broj stabala drveća i zelenih površina.

Informer

Edukacija mališana je važan korak za budućnost naše zajednice i jedan od glavnih ciljeva kojem smo posvećeni, a zajedničkim naporima možemo da ga ostvarimo. Opština se zalaže za podizanje svesti o značaju zaštite životne sredine, pre svega kod dece, i u tome mnogo znači saradnja sa PU Savski venac koja je uspostavljena kao podrška razvoju dece i sticanju navika da kroz učenje na najbolji način podignu svest o važnosti ekologije. Značaj projekta ozelenjavanja prostora na kom živimo je kontinuirana sadnja drveća koje će sutra našoj deci obezbediti kiseonik i biti prirodni respirator. Našom akcijom ozelenjavanja, društveno odgovornim ponašanjem i brigom o okolini želimo da budemo primer mnogima kako bi zajedno  dali doprinos i našim mališanima pružili zdravu i bolju sredinu u kojoj će odrastati.

Informer

- Nastavićemo i u narednom periodu zajedno sa našim sugrađanima kroz slične projekte ozelenjavanja i uređivanja lokacija da smanjujemo zagađenost vazduha i Savski venac učinimo pravom zelenom oazom kako bi zelene površine mogle da budu jedan od uslova kvalitetnog života građana – poručio je Tripković.

Informer