01.12.2021.

17:32

Foto: Informer.rs

Srbija

BEOGRAD JE I NJIHOVA KUĆA! Vesić u Starom dvoru ugostio decu iz Draževca!

Kako je preneo novinarima, do ovog susreta je došlo nakon što je jedan od učenika te škole video Vesićev snimak sa Tik-Toka na kojem sprema palačinke za zaposlene u Skupštini grada i pitao da li može da napravi palačinke i za njega i njegove drugare iz odeljenja.

- Odgovorio sam mu na molbu i oni su danas u organizaciji svoje škole i opštine Obrenovac došli u Beograd - rekao je Vesić i dodao da su deca iz Draževca, osim Starog dvora, posetila i Muzej Nikole Tesle.

Informer

Nakon što je 45 osnovaca iz Draževca poveo u obilazak Starog dvora, tokom kojeg im je pričao o istoriji tog zdanja, deca su imala priliku i da probaju čuvene palačinke pravljene po receptu koji je krajem 60-ih godina prošlog veka donela Olivera Katarina, čiji je suprug bio potredsednik Skupštine grada.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da ugosti decu iz različitih delova Beograda jer je, kako im je poručio, Beograd njihova kuća.

Podsetio je da je Skupština grada mesto gde se donose odluke i dodao da deca treba da vide kako izgledaju institucije u kojima se odlučuje.

Informer

- Drago mi je što su tako radosno saslušali priče o našoj Skupštini grada jer to su priče o istoriji Srbije i što su svesni veličine naroda kojem pripadaju i istorije koju taj narod ima - rekao je Vesić.

Direktorka osnovne škole Draževac Gordana Vujačić izrazila je zadovoljstvo što su učenici te škole posetili Stari dvor.

- Veoma mi je drago što deca iz rubnih opština imaju priliku da obiđu centar grada i da se upoznaju sa istorijom i kulturom Beograda - rekla je ona.