15.12.2021.

17:58

Foto: Instagram/Moj_beo_grad

Srbija

Zašto je kamion propao kroz asfalt u Beogradu?! Predsednik Skupštine grada dao objašnjenje

Nikodijević je za Tanjug TV rekao da svake godine iznova sluša kritike kako sneg uvek iznenadi nadležne gradske službe, ali odgovara da Beograd ima dovoljan broj ekipa na terenu kada uslede ovakve vremenske prilike.

– Ne može sve biti očišćeno u istom trenutku, potrebno je vreme da se očiste ulice prvog i drugog prioriteta, ali imamo pripremljene ekipe. Snabdevanje strujom na teritoriji Beograda apsolutno je stabilno u ovom trenutku i verujem da neće biti većih ispada – naglasio je Nikodijević.


Kaže da je u Beogradu napadalo i do 40 metara snega u pojedinim delovima, ali da je prestonica nakon 12 sati od početka padavina počela da funkcioniše.
– Tu je i Gradsko zelenilo, Gradska čistoća i Parking servis, sve komunalne službe učestvuju u zimskoj službi i trudimo se da u najkraćem mogućem roku rešimo probleme koji nastaju prilikom takvih padavina – istakao je Nikodijević.


On je dodao da je u takvim okolnostima neophodno da građani budu strpljivi.
– Nemoguće je da se očekuje da će sve funkcionisati kao i kada nema padavina, ali 70 hiljada kilometara su prešla vozila Beograd puta čisteći ulice – naveo je Nikodijević.


Govoreći o scenarija poput onog koji se dogodio pre dva dana kada je kamion propao kroz asfalt, Nikodijević napominje da se takve situacije retko dešavaju u Beogradu i istakao da je ekipa odmah izašla na teren.
– Problem je u infrastrukturi koja je stara više od 50 godina. Nažalost od 90-ih do 2012. godine nije ništa uloženo u revitalizaciju tih sistema, negde su cevi stare i po 30, 40, 50 godina. Očekivano je da se starije oštete u ekstremnim vremenskim uslovima, ali se trudimo da svake godine izvršimo što veću rekonstrukciju naših sistema – zaključio je Nikodijević.