06.01.2022.

17:18

Foto: Printscreen

Srbija

GORAN VESIĆ NA "SPECIJALNOM ZADATKU"! Evo šta će najsrećnija osoba pronaći u česnici!

Poznato je da zamenik gradonačelnika Goran Vesić jedanput mesečno u restoranu Skupštine grada Beograda priprema hranu za ljude koji tu rade.

Oni, koji su imali priliku da probaju palačinke u šatou, kažu da je reč o pravom delikatesu, a za gledaoce portala Informer, Goran Vesić premijerno će umesiti božićnu česnicu.

Zamenik gradonačelnika je prvi put zamesio česnicu za radnike Skupštine grada Beograda, a onaj najsrećnije ruke će imati priliku da u česnici pronađe novčić cara Justinijana I koji je Vesić dobio na poklon i "sakrio" u česnicu. 

Informer

- Onaj ko bude srećnik sutra će imati novčić koji je veoma značajan i vredan - rekao je Vesić i okrio i recept po ko je pravio česnicu.

Sastojici: 

1kg brasna
Pola litra vode
Komadic kvasca
Šećer 
So

Priprema: 

Sve sastojke dobro umesiti i ostaviti pola sata da odstoji. Kada testo naraste, staviti u pećnicu i peći 20 minuta do pola sata. Česnicu ukrasti po želji. 

Informer

Vesić je čitaocima Informera čestitao najradosniji hrišćanski praznik - Božić: 

- Svim gledaocima portala informer.rs i svim čitaocima, želim srećne božićne praznike. Božić je najradosniji hrišćanski praznik. Božić znači da se rodio Bog i da je Bog blizak čoveku. Želim srećne božićne praznike svima, pre svega želim svima dobro zdravlje jer nam je to najvažnije u ovo vreme i da nam se onda sve druge želje ostvare jer kada imamo dobro zdravlje, sve drugo će se desiti. Želim našoj zemlji da napreduje i našem gradu da se razvija. Želim nam da u sreći slavimo i narednih godina i decenija božićne praznike.