14.01.2022.

00:04

Foto: printscreen

Srbija

SPEKTAKL NA 168 METARA! Pogledajte kako za doček Srpske nove godine izgleda Kula Beograd! (FOTO, VIDEO)

 

Vatromet sa Kule Beograd, koji je propraćen laserskom projekcijom, može da se prati sa Sava Promenade, Kalemegdana, Novog Beograda, Banovog brda i drugih delova grada, a u cilju sprečavanja širenja virusa neće biti organizovanog okupljanja.

Sa Kule Beograd već su se videli spektakularni prizori: prvi takav desio se u novogodišnjoj noći, kada su posetioci mogli da vide veličanstven laserski šou na kuli i vatromet koji ga je pratio.

Tada je u dva minuta pre ponoći Kula zasijala u raznim bojama, nakon čega je svetlosnim efektima na njoj prikazano odbrojavanje.

Hiljade posetilaca ispratilo je 2021. na obali Save, gde su uživali u vatrometu koji je ispaljen iznad Kule, iz naselja Beograd na vodi i sa novobeogradske strane.

Osim toga, 6. januara je sa istog mesta upućena čestitka svim vernicima koji poštuju julijanski kalendar upućena čestitka za Badnje veče.


Od 20.00 časova na fasadi najveće zgrade u regionu smenjivala se čestitka "Srećno Badnje veče" sa svetlosnim prikazom zastave Srbije i drugim svetlosnim efektima.

Minut pre Božića, u 23.59 upriličen je laserski šou, kada je na 168 metara visokoj zgradi na fasadi bilo ispisano "Mir Božiji! Hristos se rodi! Srećan Božić!" , a nakon toga se ukazala srpska zastava.