04.02.2022.

16:32

Foto: Beograd.rs

Srbija

Vesić: Naselje Stjepan Filipović dobija nove sadržaje

Vesić je podsetio da su problemi ovog naselja izašli u javnost zbog priča da će se graditi zgrada pored stanične zgrade na Prokopu.

"U dogovoru koji su ostvarili sa Gradom Beogradom, a čemu je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, odlučeno je da se ta zgrada ne gradi. U međuvremenu smo napravili i konkretne dogovore o tome šta može da se uradi za njihovo naselje, od obnovljenih igrališta i rekonstrukcije stepeništa pa sve do toga da dobiju jedan prazan prostor koji tamo postoji, a koji je u vlasništvu ''Železnica Srbije'' i da on bude iskorišćen kao prostor za umetnike, čime će ovo naselje imati bolje sadržaje i komfor življenja", kazao je Vesić.

Dodao je da predstavnici Grada razgovorom rešavaju probleme građana i pozvao sugrađane da učestvuju u dogovorima i daju svoje predloge.

Ocenio je da su stanovnici ovog dela Savskog venca bili konstruktivni i usmereni ka tome da se uradi nešto korisno za svoje naselje.

"Mislim da smo i ovog puta pokazali da, kada radimo zajedno, možemo da postignemo da svaki deo Beograda postane bolje mesto za život", kazao je Vesić.

U razgovorima sa građanima učestvovali su i gradski urbanista Marko Stojčić i predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović.

Vidović je zahvalio zameniku gradonačelnika na organizaciji sastanka i podsetio da je Opština Savski venac proteklih godina dosta ulagala u naselje Stjepan Filipović.

"Građani su dobili novi sportski teren, novo dečje igralište, rekonstruisali smo međublokovsku saobraćajnicu, ocrtali parking mesta i uredili teren za balote. Očekujem da i današnji dogovor bude realizovan i da nastavimo da i dalje dobro sarađujemo", istakao je Vidović, saopštio Beoinfo