06.02.2022.

09:45

Foto: Beograd.rs

Srbija

Spremni smo da dočekamo najbolje svetske atletičare kako bi u našem Beogradu bilo postavljeni novi svetski rekordi!

 

"Beogradska Štark Arena jutros!

Arena postaje atletska dvorana u kojoj će od 18. do 20. marta takmičiti najbolji svetski atletičari.
Kada sam zajedno sa Veselinom Jevrosimovićem i Slobodanom Brankovićem i timom Atletskog saveza Srbije 22. novembra 2019. godine u Monte Karlu predstavio kandidaturu Beograda i kada je Savet svetske atletike doneo odluku da naš grad bude domaćin Svetskog prvenstva u atletici znao sam da smo uradili pravu stvar.

Spremni smo da dočekamo najbolje svetske atletičare kako bi u našem Beogradu bilo postavljeni novi svetski rekordi. 

Beograd pobeđuje", napisao je Vesić. 

Štark Arena polako se pretvara u atletsko borilište, radovi su u punom jeku, a kraj svih radova očekuje se krajem februara kada će biti i svečano predstavljena Arena za dvoransko Svetsko prvenstvo.

Smotra najboljih atletičara planete koja će biti održana u prestonici Srbije bliži se munjevito. Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani zakazano je za period od 18. do 20. marta 2022.

Građevinski radovi na izgradnji podkonstrukcije i atletske staze u Areni su u punom jeku. Upravo zbog vrednosti koje promoviše atletika, Srpski atletski savez, Beograd i cela Srbija posvećeni su organizaciji ovog velikog događaja, sa željom da atletičari imaju najbolje uslove za takmičenje i da gledaoci uživaju u vrhunskim nadmetanjima.

BONUS VIDEO