07.02.2022.

19:37

Foto: Informer/beograd.rs

Srbija

BORBA U KOJOJ JE DEA POBEDILA SMRT! Emotivna poruka Vesića: Jedva sam se suzdržao da ne zaplačem, a ona je otvorila oči i rekla "Obećaj mi..."

- Na današnji dan pre tri godine moja drugarica Dea imala je saobraćajnu nesreću.

Već tri godine ona je primer hrabrosti i dokaz da život i volja pobeđuju smrt.

I danas se sećam tog jutra. Tog jutra dobio sam informaciju od Operativnog centra da se u ulici Ljutice Bogdana dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao autobus.

Kada sam se čuo sa saobraćajnom policijom rekli su mi da je teško povređena žena i da je novinarka. Ne znam ni danas zašto okrenuo sam Mladena Mijatovića koji je uvek na licu mesta da ga pitam da li zna ko je povređen. Jedva je govorio kada se javio pa sam mislio da neko od njegovih kolega sa neke druge televizije ima uključenje.

Da nije tako razumeo sam kada mi drhtavim glasom rekao da je povređena Dea, da se nalazi na VMA i da pokušavaju da joj spasu ruku. Odmas sam krenuo na VMA. Pozvao sam predsednika Vučića da mu javim za nesreću. On je bio u kolima, na izlasku iz Beograda, jer je išao u posetu nekoj fabrici.

Odmah se okrenuo nazad i došao na VMA da vidi Deu i pruži podršku lekarima.
Kada se probudila iz anestezije posle operacije bio sam jedan od prvih ljudi koji ju je video. Jedva sam se suzdržavao da ne zaplačem a ona je otvorila oči i rekla mi “obećaj da ćeš da me vodiš na Zvezdinu utakmicu”.

I DANAS OSETIM MIRIS KRVI I METALA! Ono što sam ja preživela, malo ko može! DEA ĐURĐEVIĆ TRI GODINE NAKON SAOBRAĆAJKE!

Tako je počela borba koju vodi Dea. Borba u kojoj je pobedila smrt i dokazala da je žena hrabrost. A kada je izašla iz bolnice otišli smo na Zvezdinu utakmicu. Tada joj je skandirao ceo stadion. - objavio je Goran Vesić emotivno sećanje na Fejsbuku.