05.04.2022.

17:37

Foto: RTV.rs

Srbija

HOĆE LI NEKO DA MU POZAJMIM BABU ZA GLASANJE?, UPITA SREDOVEČNA BEOGRAĐANKA. Po čemu će još ostati upamćen IZBORNI DAN?

Stuštili se neki crni preteći oblaci, tako da su planovi morali da se menjaju od sabajle.

Isto kao što su ''pala u vodu'' i sva zapažanja, iz prethodnih izbornih godina, raznih marketinških agencija o slabijoj izlaznosti Beograđana na izbore - kada je loše vreme.

Mo`š misliti! Pa, nisu žitelji glavnog grada od šećera da se istope!

Ili je to, možda ''nebeski zakon'' iznad Beograda postavio neka nova pravila, dan uoči i na sam dan izbora na sva tri nivoa. I to gotovo neosetno, kada se početkom aprila temperatura strmoglavila na svega par stepeni iznad nule, uz olujne udare vetra i kišu ''do kolena''.

Informer

Nedeljno sivilo

Elem, rek`o bi čovek da zbog tog sivila u nedelju napolju neće biti ''žive duše''.

Ali, ne samo da su ljudi ispoštovali svoj omiljeni nedeljni pazarni dan, već su u dugačkim redovima strpljivo stajali ispred svog glasačkog mesta. Mirni, dostajanstveni i odlučni da ''stvar uzmu u svoje ruke''.

Na jednoj od najnaseljenijih beogradskih opština, kolona se otegla u dva reda. Kako rekoše iz glasačkog odbora, formirala se još do 7.30 časova ujutru.

Dve starije gospođe su oko 12.30 časova, ne znajući za situaciju ''na terenu'', bukvalno trčale da što pre stignu do vrtića na ovoj beogradskoj opštini. Kada su primetile nepreglednu kolonu ljudi, zastale su u čudu. Isto kao i mi.

Informer

Cena za babu

U tom trenutku, u susret nam je išla sredovečna žena sa starijom gospođom koja se jedva kretala, čvrsto je držeći pod ruku. Gospođa nam se odjedanput obratila, vragolasto se nasmešivši:

-Ja sam zbog nje (pokaza na stariju ženu pored sebe) ušla preko reda. Ako nekome treba baba, mogu da je pozajmim!- reče gospođa uz širok osmeh, ali kao da se nimalo ne šali.

Na ovu ''ponudu'' svi smo prasnuli u smeh. Baki se to očigledno nije dopalo, jer se još više pogurila i munula svoj ''oslonac'' obrativši joj se resko: -Ćerko!

Neka devojka u redu odvali:

-Možda je htela da nam naplati uslugu - izgovori gotovo spremna da pregovara o ceni.

Stariji čovek se nadoveza:

-Takvi smo mi Srbi. Uvek napravimo neki štos - svi klimnusmo glavama u znak odobravanja.

Bonus video: