01.05.2022.

16:19

Foto: Insajder/Peđa Milosavljević

Srbija

SNAGE UN NEMO POSMATRALE UBIJANJE SRPSKOG NARODA! Vesić o zločinačkoj akciji "Bljesak" i Ukrajini!

- Na današnji dan 1995. godine počela je zločinačka akcija “Bljesak” koji su sprovele hrvatske vojne, paravojne i policijske formacije. Za samo 36 sati hrvatske jedinice su proterale 150.000 Srba iz Zapadne Slavonije, a u akciji je ubijeno i nestalo 283 ljudi, među kojima osmoro dece - ukazao je Vesić u objavi na Fejsbuku.

- Naravno ni za ovaj zločin prema srpskom narodu niko nikada nije odgovarao, a prilikom same akcije međunarodne snage su se povukle u svoje baze nemo posmatrajući teror, ubijanje i proterivanje srpskog naroda - napisao je zamenik gradonačelnika.

Koliko je bio strašan taj zločin svedoče, kako je naveo, scene bombardovanja kolona nedužnih srpskih civila koji su napuštali svoja vekovna ognjišta.

- I tada je Beograd bio grad otvorenog srca koji je primio sve naše sunarodnike koji su izbegli pred ubijanjem i paljenjem njihovih kuća. Primili smo ih kao dobri domaćini, a mnogi od njih tada su u Beogradu započeli svoje nove živote, ovde su odgajali i obrazovali svoju decu, ugradivši svoje znanje, trud i dostignuća u izgradnju boljeg Beograda i Srbije - napisao je Vesić.

On je naveo da, zato i danas, kada ljudi napuštaju Ukrajinu zbog rata, Beograd opet pokazuje da je grad otvoren za sve, koji razume muku onih koji napuštaju svoje domove, bez obzira na njihovo poreklo, veru i naciju".

- I ponovo smo spremni da ovim ljudima pružimo novi dom, verujući da će i oni obogatiti Beograd svojom jedinstvenom kulturom, tradicijom i idejama koje donose u naš grad. Jer samo tako - Beograd pobeđuje!", naveo je Vesić.