16.05.2022.

16:40

Foto: Insajder/printscreen

Srbija

MINISTARSTVO HITNO EVAKUISANO!? Stigla još jedna dojava o bombi!

Naime, da je bomba navodno postavljena, nije prijavljeno za prostorije ovog Ministarstva, već za srednju školu „Sveti Sava“, koja se nalazi na istoj adresi, ali su, naravno, kako procedura i nalaže, svi u zgradi bili evakuisani.

Danas oko 13 časova zaposleni u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave (MDULS), njih 20, evakuisani su iz zgrade u Dečanskoj ulici, zbog dojave o postavlјenoj bombi u srednjoj skoli „Sveti Sava“, koja se nalazi na istoj adresi”, saopšteno je Blicu u ovom Ministarstvu.

Kako su dalje naveli, evakuisani su zaposleni iz Sektora za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Sektora za dobru upravu, interni revizor i zaposleni Upravnog inspektorata.

– MDULS nije dobio dojavu o bombi, već škola, koja je obavestila MDULS i nadležne organe. Svi zaposleni su upućeni na rad od kuće – navode u saopštenju.

Bombe u više od 100 škola

Jutro u Beogradu osvanulo je sa dojavama o postavljenim bombama u više od 100 osnovnih škola i nekoliko gimnazija.
Uporedo sa tim, stigla je informacija i o bombi na aerodromu “Konstantin veliki” u Nišu.

U više do 20 osnovnih škola mejl sa istim obaveštenjem je stigao i u popdnevnu smenu, a zatim je prijavljena bomba u tržnom cetru “Stadion”, da bi potom stigao mejl da su bombe navodno postavljene po celom gradu.