21.05.2022.

20:11

Foto: Tanjug Tara Radovanović

Srbija

VELIKI BROJ GRAĐANA DANAS JE NA AVALI MOGAO DA PREKONTROLIŠE SVOJE ZDRAVLJE!

Preventivna akcia pod nazivom "U prirodu po zdravlje" okupila je danas na Avali stručnjake iz oblasti medicine i oko 100 posetilaca, koji su došli na preglede i savete o pušenju, stresu, značaju fizičke aktivnosti i pravilne ishrane.

Načelnica Opšte medicine Doma zdravlja "Voždovac"dr  Dragana Milošević rekla je da je današnja akcija jedna od mnogobrojnih koje sprovodi ta zdravstvena ustanova i istakla da je zadovoljna odzivom građana.

Informer

Merenje šećera u krvi

Nova akcija za dve nedelje

-Pacijenti su merili pritisak, šećer u krvi, uradili EKG, a dobili su i savete od lekara o pušenju, stresu, značaju fizičke aktivnosti i ishrane. Volonteri Crvenog krsta su mogli da pokažu reanimaciju i kako da se pomogne nekome - navela jedr  Milošević za Tanjug.

Ona kaže da je u planu još takvih akcija i očekuje da će tada biti još više građana.

-Moramo da radimo na prevenciji, a za sada je u planu da se održi nova akcija za 10 do 15 dana - rekla je dr Milošević.

Informer

Volonteri Crvenog krsta

Pomoć crkve

Sveštenik Vladimir Vićentijević, koji je pomogao u organizaciji akcije, rekao je za Tanjug da je današnja akcija bila samo jedna u nizu koja se sprovodi u saradnji Doma zdravlja "Voždovac" i SPC, to jest Hrama Svetog Despota Stefana Lazarevića na Avali.

-Preventiva je bitna u zdravlju, kao što doktori često ističu, u zdravom duhu je zdravo telo. Ono što želim je da što više bude parohijana koji će dolaziti na molitvu, a što manje koji će se obraćati doktoru - istakao je Vićentijević.

Bonus video: