22.06.2022.

07:00

Foto:

Srbija

Gde pronaći SPAS od VRUĆINE u Beogradu?! Top 5 manje poznatih destinacija koje su RAJEVI za uživanje! Evo kako do njih možete doći!

BELA STENA

U prelepim peščanim plažama ovog izletišta podjednako vole da uživaju i Beograđani i Pančevci.

Nalazi se na vrhu Forkontumaca, rečne ade na Dunavu, tačno između Beograda i Pančeva udaljeno od gužve i buke. Bela stena važi za najbolju peščanu plažu na Dunavu, a staze za šetnju vode daleko u dubinu ovog velikog rečnog ostrva.

Do ovog ostrva može se doći samo čamcem, a ukoliko ne posedujete sopstveni možete otići do marine u Višnjici ili Pančevu odakle imate prevoz do Bele stene.

Informer

Belu stenu krasi najlepša peščana plaža na Dunavu

OSTRVO MIRA

Malo ostrvo skriveno između Ade Ciganlije i novobeogradskih blokova uglavnom zauzimaju privatne kućice. Do njega se dolazi  čamcem od Savskog keja koji idu na 30 do 60 minuta.

Svako ko odluči da poseti ovo ostrvo može uživati u pogledu na reku ili se čak i okupati u Savi. Neke od vikendica se i iznajmljuju, pa bi i to moglo da bude dobro mesto za celodnevni provod sa društvom uz dobru hranu.

Informer

Jezero Trešnja - oaza netaknute prirode

TREŠNJA

U Trešnji, šumi i jezeru nedaleko od Avale, shvatićete šta stvarno znači netaknuta priroda. Reč je o veštačkom jezeru koje nije mnogo veliko, ali je njegov položaj je sjajan za one koji ne vole gužvu i buku. Pored  retkih izletnika, svoje letnje dane na ovom mestu provode i ljubitelji ribolova.

Do ovog izletišta dolazi se autom. Krene  se  put Avale, a potom se nastavlja pravo prema Ralji. Na 14-tom kilometru nalazi se raskrsnica na kojoj se skrene levo i krene put Male Ivanče. Sa desne strane nailazi se na šumu čiji put vodi pravo do jezera Trešnja.

Informer

Izvanredan pogled pruža se sa Aginog brda

AGINO BRDO

Nalazi se na 500 metara od centra Grocke, odnosno na 25 kilometara od centra Beograda. Reč je o mestu sa kojeg se proteže izvanredan pogled na vinograde, Dunav, pitome rečne ade, brežuljke i ravnice.

Na ovom mestu su snimane i neke od epizoda serije "Vruć vetar", a u blizini se nalazi i restoran koji je u vreme Jugoslavije bio stecište elite. Agino brdo svojevremeno su posetili Josip Broz Tito, Sofija Loren, Nil Armstrong...

Informer

Paradajz ostrvo 

PARADAJZ OSTRVO

Ovo ostrvo neobičnog imena nalazi se prekoputa špica poluostrva Ada Huja i udaljeno je oko 8 kilometara od centra Beograda. Sa istočne strane izbija na Dunav, sa zapadne strane ostrva nalazi se poluostrvo Ada Huja, sa južne - naselja Višnjička Banja i Višnjica, dok se sa severne strane ostrva, preko reke, nalazi naselje Кrnjača.

Grad Beograd uvrstio je Paradajz ostrvo u turističko-ekološku destinaciju grada. Do ostrva postoji organizovan prevoz čamcima, a na ovom mestu može se uživati u trim stazama, terenima za mali fudbal i odbojku na pesku kao i u sadržajima edukativnog karaktera.