30.06.2022.

16:16

Foto: Reuters

Srbija

HAVARIJA U BEOGRADU! Ne rade trole, tramvaji i semafori, haos zbog kvara na trafo stanici!

Pojedini delovi Beograda danas su ostali bez struje. Kako je saopšteno iz Elektrodistribucije, razlog su radovi na mreži.

Iz EDB-a su saopštili da je zbog kvara na trafo stanici TS 110/35 kV TE-TO Novi Beograd, koja je u vlasništvu JKP "Beogradske elektrane" bez napajanja od 15.15 časova ostao deo korisnika distributivnog sistema na Novom Beogradu, Čukarici i u centralnim gradskim opštinama.

U dispečerkom centru GSP-a potvrđeno je RTS-u da su dve podstanice bez struje zbog čega su mreže koje napajaju trolejbuse, tramvaje i eko autobus bez napajanja.

U prekidu su tramvajske i trolejbuske linije u delu Kneza Miloša, Bulevara Neznanog junaka, na Mostarskoj petlji i deo Novog Beograda u Bloku 28.

Na tim lokacijama u prekidu su tramvajske linije 11,12 i 13, trolejbuske linije 40 i 41, i linija Eko 1.

Bez napajanja električnom energijom je i Požeška ulica na Banovom brdu.

Zbog prekida u snabdevanju struje ne rade ni semafori pa su se stvorile velike saobraćajne gužve zbog čega policija reguliše saobraćaj.

Novi Beograd večeras bez vode

Takođe, zbog planiranih radova na opštini Novi Beograd, od četvrtka 30.06.2022. godine u 22.00 sata do petka 01.07.2022. godine u 06.00 sati, umanjen pritisak i povremene prekide u vodosnabdevanju osetiće potrošači u naseljima Bežanija i Bežanijska kosa.

Bonus video: