18.07.2022.

17:16

Foto: beoinfo.rs

Srbija

GRADONAČELNIK BEOGRADA SA BRITANSKOM AMBASADORKOM Dobra saradnja u oblasti zaštite životne sredine!

Gradonačelnik je upoznao ambasadorku sa značajnim gradskim projektima čija je realizacija u toku ili su u planu za naredni period, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Kako se navodi, Šapić i Maklaud su ocenili da je neophodno da se saradnja nastavi u korist obe strane, naročito u oblasti ekonomskih odnosa, IT industrije, kulture i obrazovanja, kao i da je važno da se prepoznaju oblasti koje bi u budućnosti bile interesantne za saradnju i ulaganje.

Tokom razgovora naglašeno je da postoji dobra saradnja u oblasti zaštite životne sredine, borbe protiv klimatskih promena, kao i brojne mogućnosti koje borba protiv klimatskih promena otvara, ne samo u smislu zaštite životne sredine već i tehnološkog i ekonomskog razvoja.

Gradonačelnik je istakao da u Beogradu danas postoji pozitivna investiciona klima, da se grad razvija i gradi, i pozvao britanske kompanije da ulažu u srpsku prestonicu, saopštila je Gradska uprava.

Šapić je posebno istakao značaj zajedničkog delovanja, razmene iskustava, mišljenja i predloga, koji bi se sprovodili i primenjivali u praksi, kako bi rezultati bili što pre vidljivi.

Sagovornici su se složili da treba podržati svaku inicijativu koja za rezultat ima stvaranje uslova za bolji život svih građana Beograda.