23.07.2022.

21:23

Foto: Beta

Srbija

NEKI DRUGI GRADONAČELNIK MORA DA DOĐE DA VAM ISPUNJAVA "HAŠKE" ŽELJE! Šapić odgovorio Inicijativi mladih za ljudska prava o uklanjanju murala Ratku Mladiću!

On je istakao da uvek može da razgovara o grafitima u Beogradu i komunalnom redu, ali da moli javnost da u te stvari ne meša Haški tribunal i njegove presude.

- U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i moraćete da sačekate nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mesto i ispunjava vam te vrste ''haških'' želja - poručio je Šapić, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje grada Beograda.

Šapić je naglasio da je Haški tribunal za njega izgubio kredibilitet kada je oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, bivšeg ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, mnogo ranije nego što je osudio Ratka Mladića.

- Ne znam ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nisam bio. Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i verovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske - bili bi ubijani i na kraju proterani sa svojih ognjišta. Da li je on u toku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam - rekao je Šapić.