31.08.2022.

20:51

Foto: Privatna arhiva

Srbija

BATAJNIČANI U NEDELJU IZLAZE JEDAN DRUGOM NA CRTU! NAGRADE SPREMNE! KO KUVA NAJBOLJU RIBLJU ČORBU?! Tradicionalna "Ribijada" održava se 4. septembra!

Tradicionalna batajnička manifestacija zakazana je, nakon dve godine pauze, za prvu nedelju u septembru.

Takmičenje u kuvanju riblje čorbe "Batajnička ribijada" spoj je nadmetanja i dobrog druženja u kojem uživaju žitelji ovog naselja, ali i okolnih mesta.

- Ove godine imaćemo više desetina ekipa. Prijave su još u toku, ali mislim da će obala Dunava biti prepuna. Svi Batajničani vole da se druže, ali i takmiče u kuvanju najbolje čorbe. Spremne su i nagrade, za prvo mesto kotlić, drugo mesto roštilj, treće talandara, a praznih ruku neće ostati ni oni koji su četvrto, peto i šesto mesto. Našu manifestaciju podržale su brojne firme, kao i Opština Zemun. Organizacija je, kao i svake godine na nivou, a mi pozivamo sve koji se takmiče, ali i one koji žele da posete našu obalu i uživaju u dobroj atmosferi da dođu - rekao je Siniša Teofilović, jedan od organizatora ovog događaja. 

Podsećamo, "Batajnička ribijada" održavala se svake godine do 2020, kada je počela korona. Dve godine je napravljena pauza zbog bezbednosti i zdravlja građana, pa se ove godine očekuje nastavak omiljene manifestacije žitelja tog dela Beograda.