15.11.2022.

08:46

Foto: printscreen facebook

Srbija

Ministar Vesić obišao novu zgradu pozorišta Dadov: Posle više od pola veka došlo je vreme da se rekonstruiše, jedva čekam prvu predstavu!

- Pre jutarnje kafe prošetah se par stotina metara do nove zgrade pozorišta Dadov čija se rekonstrukcija upravo završava - izjavio je on i dodao:

- Bio sam najsrećniji kada smo u proleće 2021. godine raspisali tender za rekonstrukciju pozorišta koje je od osnivanja mesto gde je karijeru počela većina velikih srpskih glumica i glumaca. Zato je ulaganje baš u ovo pozorište sjajna i simbolična poruka koliko je kultura važna. Dadov je tada raspolagao sa 505,35 metara kvadratnih a sada, posle rekonstrukcije, pozorište će biti skoro duplo veće, sa površinom od 918 kvadrata. Na moj zahtev početkom ove godine obezbeđena su dodatna sredstva i rekonstruisano pozorište Dadov dobija novu opremu.

Vesić je objasnio da je Omladinsko pozorište Dadov, skraćenica od Dramski atelje Doma omladine Vračar, postoji 64 godine, od 1958. godine.

- Počeli su da rade u Molerovoj 33 da bi se 1968. godine, dakle pre 53 godine, preselili u zgradu u kojoj se nalaze danas i koja je zidana za pozorište. Posle više od pola veka došlo je vreme da pozorište bude rekonstruisano na radost pozorišne publike. Jedva čekam prvu predstavu.  I to je tako.