11.01.2023.

20:01

Foto:

Srbija

PALA ODLUKA, SPLAVOVI ĆE MOĆI DA SE POSTAVLJAJU, ALI NA SAMO TRI LOKACIJE U BEOGRADU!? Odulučeno nakon drame na "Fristajleru"

Gostujući na TV Hepi, on je rekao da očekuje da će se posle potonuća splava "Fristajler" podrška javnosti za rešavanje pitanja statusa splavova povećati.

- Na osnovu gradske Odluke o uređenju beogradskog priobalja, umesto nekadašnjih sto splavova, sada će na tom delu biti 28 objekata. Licitacija je bila javna, učestvovala su 82 pravna subjekta i samo od tog dela Savskog šetališta Grad Beograd će prihodovati blizu milion evra - rekao je gradonačelnik, koji je dodao da se lako može izračunati koliko je Grad izgubio poslednjih 30 godina jer niko nije ništa plaćao.

Prema njegovim rečima, uz taj novac i neko dodatno ulaganje može se rekonstruisati Savsko šetalište.

- Kada se završi procedura, započećemo uklanjanje splavova čiji vlasnici nemaju potpisan ugovor. Daćemo im rok, a nadam se da će ih oni sami skloniti, jer je tako bolje za sve. U januaru završavamo projekat dovođenja struje i očekujemo da će u martu svaki zakupac koji je izlicitirao cenu moći da postavi svoj splav. Nakon toga, u toku proleća, započinjemo rekonstrukciju Savskog šetališta, "Lazaro Kardenas" se već radi i taj deo grada postaće jedan od najlepših - rekao je Šapić.

Bonus video: