13.02.2023.

19:27

Foto: printscreen

Srbija

"U VOJVODE STEPE DEFINITIVNO LJULJALO! LUSTER MI SE MRDAO!" Javljaju se Beograđani koji su osetili zemljotres

- Smeo bih se zakleti da je ljuljalo malo pre - otpočeo je temu jedan od korisnika Tvitera, odnosno "onaj" koji je prvi osetio zemljotres i to podelio sa drugima.

- U Vojvode Stepe na 8. spratu se definitivno ljuljalo - odmah se nadovezao stanovnik ovog kraja, a još njih mu se brzo priključilo.

- Ja sam bio u kolima u Vojvode Stepe, pomislio sam prvo da je vetar al' bacim pogled okolo i nije mi delovalo tako - napisao je sledeći korisnik Tvitera.

- Jeste. I luster mi se u stanu ljuljao - dodao je sledeći.

- Ja sam na Novom Beogradu na osmom spratu i lepo se zaljuljalo baš - stanari ove beogradske opštine su se takođe oglasili.

Podsetimo, dva slaba potresa jačine 2,1 i 1,8 stepeni Rihterove skale registrovana su danas u istočnoj Srbiji, pokazuju podaci Republičkog seizmološkog zavoda. 

Do prvog potresa došlo je u 11.25 časova u oblasti Bora. Potom je u 12.12 registrovan potres jačine 1,8 stepeni Rihtera u području Majdanpeka. Podrhtavanje tla osetilo se u istočnoj Srbiji, Banatu, zatim Beogradu...

Epicentar zemljotresa nalazio se u rumunskom okrugu Gorž, koji se nalazi u jugozapadnom delu zemlje. Ovaj okrug udaljen je od Beograda 218 kilometara.

Bonus video: