16.02.2023.

14:28

Foto: printscreen/facebook

Srbija

OPŠTINA ZVEZDARA PROSLAVILA SLAVU! Gosti sa Kosova i Metohije poklonili sliku crkve čiju su izgradnju pomogli BRATSKA LJUBAV I POŠTOVANJE

Na početku obeležavanja opštinske slave hor Osnovne škole „Dragojlo Dudić”, koji čine učenici od 5. do 8. razreda, otpevao je himnu Srbije „Bože pravde”, a nakon toga su obred rezanja slavskog kolača i osvećenje žita obavili sveštenici zvezdarskih crkava. 

Informer

 

Vladan Jeremić je čestitao slavu prisutnima i svim građanima Zvezdare i rekao da opština Zvezdara obeležava svoju slavu na praznik koji sa jedne strane svedoči o dugoj istoriji srpske državnosti, jer je na ovaj datum 1804. počeo Prvi srpski ustanak, a 1835. je donet Sretenjski ustav, dok je sa druge okrenut ka budućnosti i izgradnji još modernijeg društva.

- Sretenje je Dan državnosti Republike Srbije, koji Gradska opština Zvezdara obeležava i kao svoju slavu sa željom da svi njeni građani imaju puno uspeha i da vreme koje dolazi svima donese još veći napredak i prosperitet. Gradska opština Zvezdara je među vodećima u zemlji po pozitivnom prirodnom priraštaju koji pokazuje da puno pažnje poklanjamo poboljšanju kvaliteta života i očekujem da će naredne godine doneti još veći prosperitet - rekao je Jeremić.

Nakon ovoga, prisutnima se obratio Mijo Radovanović iz sela Кamenica, u opštini Leposavić, na Кosovu i Metohiji koji je preneo pozdrave i čestitke srpskog stanovništva sa Кosova i Metohije. On je zahvalio Vladanu Jeremiću i opštini Zvezdara, kao i drugim darodavcima, na svesrdnoj pomoći pruženoj za izgradnju nove kameničke crkve i uručio mu umetničku sliku crkve na poklon istakavši da izgradnja nove crkve puno znači za srpsko stanovništvo opštine Leposavić.

- Opština Zvezdara se često odaziva na sve humanitarne akcije koje sam organizovao a samo neke od njih su pomoć školi u Lešku, laptop računari deci iz višedetnih porodica i socijalno ugroženuh kategorija, Božićni pokloni za decu vozača iz Кolašin prevoza i često fizičko prisustvo predsednika Jeremića sa saradnicima kako u Кamenici tako i u Leposaviću - istakao je veliki humanitarac Miodrag Radovanović iz sela Кamenica.

Informer

 

Vladan Jeremić je zahvalio na poklonu istakavši da mu pričinjava zadovoljstvo što su Opština Zvezdara i on lično imali mogućnost da pomognu stanovnicima Кamenice i da će nastaviti da pomažu Srbima na Кosovu i Metohiji uvek kada je to moguće.