20.03.2023.

07:15

Foto: printscreen

Srbija

BEOGRADSKI TURIZAM OSTVARIO REKORD! U januaru duplo više noćenja nego prošle godine

Porast broja turista, kao i noćenja koje su proveli u glavnom gradu Srbije, beleži se već na samom početku tekuće godine.

- Strani turisti u Beogradu su u januaru ove godine ostvarili duplo više noćenja nego istog meseca lane- rekla je Aleksandra Mikata iz Turističke organizacije Beograda na otvaranju nove nautičke sezone.

Ona je rekla da je srpsku prestonicu u januaru posetilo više od 70.000 turista i zabeležno je preko 200.000 noćenja, što je za 52 odsto više nego prethodne godine.

Informer

Mikata očekuje da tokom prolećnih putovanja bude oboren prošlogodišnji rekord posećenosti Beogradu.

- Tu očekujemo rekord, jer je januar već pokazao povećanje u odnosu na prethodni januar, a prošla godina je bila odlična i budite sigurni da će sve biti puno i treba na vreme rezervisati smeštaj - rekla je Mikata.

Ona dodaje da je to uslovljeno jednim delom i zbog otvaranja novih letova ka Beogradu i iz Beograda, jer je sada u ponudi 20 novih destinacija.

- Kategorizovano je tokom korone oko 5.000 jedinica privatnog smeštaja i sada u Beogradu ima smeštaj za svačiji džep - istakla je Mikata.

Aleksandra Mikata smatra da se beleži rast broja turista iz svih zemalja, ali pre svega iz Grčke, kojih je u januaru bilo 3.375 i to je povećanje u odnosu na isti period prošle godine više od 300 odsto.