16.08.2023.

10:00

Foto: informer.rs

Srbija

Kako će izgledati centar Beograda? Gradi se luksuzni kompleks

Decenijama je deo oko Trga Slavija predstavljao mesto prepuno trošnih objekata, međutim sada će ovo biti jedan od najlepših i najuređenijih delova našeg glavnog grada.

Kompanija "Maison Royale", na čelu sa Dejanom Stankovićem i njegovim saradnicima, sa svojim dvadesetpetogodišnjim iskustvom investiranja u stambeno-poslovne projekte u centru grada, izgradiće objekat koji će u našu prestonicu doneti duh Njujorka, Londona i Pariza.

Da ovaj deo Beograda zasija novim sjajem zaslužan je tim iskusnih i renomiranih arhitekata iz "Remorkera", a finalno rešenje zapravo je dobijeno na međunarodnom javnom konkursu, sprovedenom u saradnji sa Društvom arhitekata Srbije, na kom su učestvovale brojne svetske arhitekte, na čelu sa predsedavajućim arhitektom Simonom Fromenvilerom, koji je suosnivač "HHF Architects" i predavač na Harvardu.

Sa puno atraktivnih elemenata na fasadi, sa brojnim okvirima, nepravilnim stubovima, raznim koloritima pop-arta u pojedinim delovima, objekat će nesumnjivo biti izuzetno upečatljiv. U njemu će biti dosta komercijalnih sadržaja, prodavnica, restorana, kancelarija, ali i više od dve stotine atraktivnih stanova u četiri lamele, sa spa-centrom i dečijom igraonicom, kao i velikim brojem garaža.

Poznati kao dobrotvori

Kompanija "Maison Royale" i njen vlasnik Dejan Stanković poznati su i po humanitarnom radu. Pre svega treba pomenuti da je, kada su područje Obrenovca zadesile katastrofalne poplave, naš poznati fudbaler sa svojim timom priskočio u pomoć i sa skoro 1.000.000 evra sagradio zgradu gde je smešteno 28 porodica koje su ostale bez krova nad glavom. Poznato je i da je Dejan Stanković lično bio na Kosovu kako bi pomogao tamošnjim srpskim porodicama, sagradivši im kuće, a donirao je i vozila za hitnu pomoć. Takođe, na početku pandemije kovida jedan je od prvih koji je uspeo da nađe respiratore u sopstvenoj režiji i raznu medicinsku opremu u vrednosti preko 200.000 evra, koju je donirao Kliničkom centru u Beogradu i Nišu.