17.12.2023.

07:20

Foto: Informer

Srbija

(VIDEO) Ovo je najlepši ulaz u Beogradu!

Spasoje Bjelica, upravnik zgrade kaže za Informer TV da su se za ozbiljno uređenje zgrade odlučili kada je deo njihove ulice postao pešačka zona. 

- Tek kada više nije bilo automobila ni gužve ispred, videlo se koliko je zgrada oronula. Fasada je bila ispisana grafitima, s krova su padale cigle. Primetili smo da je ulica postala turistička trasa, sinagoga je tu pored, vidimo da ljudi zastanu, fotografišu se... Skupili smo neka sredstva, angažovali moju suprugu koja je inače istoričar umetnosti, koja se bavi enterijerom, keramičara, molere..a i ja sam bio pomoćnik - priča Spasoje. 

Informer

Priznanje za najlepše uređen ulaz u Beogradu

Uređivanje je trajalo 18 meseci, a upravnik Spasoje i njegova supruga Slavica kažu da su sve ovo radili sa željom ne samo da ulepšaju svoju zgradu, već i da pokažu drugima da je moguće stvari menjati na bolje, te da se nadaju da će nekome to biti dobar primer da krene njihovim stopama.

Direktor sektora za komunikacije i marketing u Javno komunalnom preduzeću Gradsko stambeno Igor Ćurčić,  uručio im je novčanu nagradu od 250.000 dinara i plaketu koja odmah postavljena u holu na vidnom mestu. 

- Ovo je pravi primer lokalpatriotizma, ako volite svoju zgradu, onda volite svoju ulicu i grad, pa i zemlju - rekao je Ćurčić. 

Pogledajte više u prilogu reportera Informer TV: