24.12.2023.

10:51

Foto: Informer/A.S.,Instagram Printscreen/cunamifl0

Srbija

Ovo je uzrok potonuća "Kartela"? Masovno izbacivali ljude sa splava, pa nastao stampedo (FOTO, VIDEO)

Jedan od očevidaca, koji se u trenutku potonuća nalazio na splavu, ispričao je za Informer šta se sinoć dešavalo, kao i kako je došlo do tuče radnika obezbeđenja i gostiju splava.

Kako nam je rekao, sve se dogodilo u svega par sekundi.

U sekundi se sve desilo, sva sreća je da sam ja bio izbačen sa splava, iz nepoznatog razloga. Planirano je da žurka traje do pola 2, 2, a to se sve završilo u jedan. Par momaka iz obezbeđenja su odjednom ušli na splav, u gužvu i redom su počeli da izbacuju ljude, njih 10-15, ali su oni počeli da negoduju. Obezbeđenje nije reagovalo na njihove reči i kada su izašli napolje nasatao je manji konflikt, tuča između njih - rekao je očevidac za Informer.

Most je počeo da puca, a splav je potonuo

Sagovornik Informera je mišljenja da splav nije bio dovoljno stabilan, već da je je 80 odsto stabilnosti splava držao taj most. Inače, drveni most je bio jedini izlaz sa splava.

Ljudi su krenuli da izlaze sa splava, svi da se guraju, da vrište i već su svi došli do pola mosta koji je bio drven, on je počeo da puca, a splav je potonuo. Tada je nastala još veća vriska i panika, a svi koji su izlazili sa splava su upadali u vodu jer nisu znali da je most pukao, jedni na druge su padali. Neki nisu ni znali da plivaju, pa su jedni druge spasavali.

Podsetimo, splav "Kartel" počeo je da tone nešto posle ponoći, u noći između subote i nedelje. Za samo sedam minuta od prijave pristigle su jedinice MUP-a Srbije, kao i ekipe Hitne pomoći.