01.01.2024.

15:31

Foto: GO Savski Venac

Srbija

Novogodišnja čarolija i paketići za decu Savskog venca na manifestaciji "Park otvorenog srca“

Manifestacija je i ove godine okupila veliki broj mališana koji su u pratnji roditelja uživali u dečjoj predstavi i muzičko-zabavnom programu. Prazničnu čaroliju upotpunio je i Deda Mraz, koji je deci darivao novogodišnje paketiće.

Na početku programa, sugrađane je pozdravio predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i poželeo im puno sreće i uspeha u novoj godini.

Vidović je naveo da se Opština i ove godine potrudila da svojim najmlađim stanovnicima ulepša novogodišnje praznike, dodajući da je više od 2.000 mališana danas dobilo paketiće koje je obezbedila Gradska opština Savski venac.

-Tradicionalno, svakog 1. januara družimo se sa sugrađanima ispred Muzeja Jugoslavije, a deci sa naše opštine darujemo novogodišnje poklone. Drago mi je što je ova manifestacija prerasla u tradiciju i što svaku novu godinu započinjemo radosno u društvu velikog broja mališana, ali i roditelja kojima sam zahvalan na dobroj saradnji i svim konstruktivnim predlozima koje su nam dostavljali u prethodnoj godini, jer su doprineli da deci omogućimo više uređenih prostora za igru, bolje uslove u školama i vrtićima i još više besplatnih programa i sadržaja. Briga o najmlađima ostaje naš prioritet i želim da i u 2024. godini zajedno radimo za dobrobit naše lokalne zajednice i građana, a naročito naših najmlađih sugrađana – poručio je Vidović.

Na platou ispred Muzeja Jugoslavije izvedena je pozorišna predstava „Deda Mrazove čarobne sanke“, novogodišnji plesni šou i magični žonglerski šou, a svoj nastup na bini imali su i mališani iz Predškolske ustanove „Savski venac“.

Park otvorenog srca krasili su i štandovi sa poslasticama i toplim napicima, a zabavni program trajao je sve do 14 časova.