17.07.2024.

06:26

Foto: Shuterstock

Srbija

Komarci nikad brojniji! Nastavlja se akcija suzbijanja - Evo kada i gde

Ekipe "Čistoće" suzbijaće komarce danas i to od ranih jutarnjih časova, od 3.00 sata.  
Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Grocka, Ada Ciganlija, Ada Međica, Makiš, Staro Kijevo, Straževica, Novo Groblje, Plitvička ulica, Ulica Slobodana Jovića, Beli potok, Zuce, Pinosava, Avala, Veliki Crljeni i sela Baroševac, Mali Crljeni, Rudovi, naselja SAJ, 13.maj, Goveđi brod, Resnik, Miljakovac.

Takođe, akcija suzbijanja komaraca sprovodiće se i na lokacijama Kanarevo brdo, Petlovo brdo, Vidikovac, Cerak Vinogradi, Cerak, Skojevsko naselje, Kneževac, Banovo brdo, Čukarička padina, Banovo brdo, Blokovi 23, 22, 21, 19A, Staro Sajmište, Repište, Bele vode, Julino brdo, Rupčine, Železnik, Senjak, Prokop, Lisičiji potok, Topčidersko brdo, Diplomatska kolonija i Vračar, saopšteno je iz JKP "Gradska čistoća".

Preparati koje ekipe JKP "Gradska čistoća" Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Iz "Čistoće" su apelovali na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama tog preduzeća omoguće nesmetan rad.

"Takođe, apelujemo i na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca. Ekipe JKP „Gradska čistoća“ nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ukoliko da građani mogu, ukoliko primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, da o tome obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7.00 do 22.00 sata, i subotom od 8.00 do 14.00 sati.