30.07.2024.

09:20

Foto: Ivana Vitošević

Srbija

Počinje sportski kamp "Srbija te zove" - Na jednom mestu deca sa Kosova i Metohije, regiona i dijaspore


 Ovaj kamp petu godinu zaredom okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, imaju priliku da nauče srpski jezik, ali i da se bolje upoznaju sa istorijom i lepotama Beograda. 


U kampu „Srbija te zove”, koji je u potpunosti besplatan, učestvuju deca uzrasta od 12-15 godina sa Kosova i Metohije, iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Amerike, Australije, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Belgije, Luksemburga i Grčke.


Za decu su organizovani treninzi košarke, rukometa, fudbala, odbojke i tenisa, a treninge drže poznati treneri i proslavljeni sportisti: Nenad Peruničić, Milan Gurović, Bogdan Obradović, Željko Tanasković, Milorad Kosanović.


Kompanija NIS tradicionalno, od početka njegove realizacije, podržava kamp „Srbija te zove”, u kojem ove godine učestvuje više od 300 polaznika. Podršku manifestaciji pružili su Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo unutrašnjih poslova, JP "Pošta Srbije", kao i ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević, kao suorganizator. Svake godine, učesnike kampa ugosti predsednik Aleksandar Vučić.