Autor: Informer.rs

02.09.2024.

13:38

Foto: Foto: Informer.rs

Srbija

Šapić: Beograd dobija dvadeset novih vrtića - liste čekanja ostaju u prošlosti!

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je Osnovnu školu "Laza Kostić" povodom početka nove školske godine i tom prilikom najavio planove za izgradnju 20 novih vrtića, čime će se potpuno rešiti problem lista čekanja.

Šapić je izjavio da će do sredine sledeće godine Grad završiti 10 novih vrtića, čija je izgradnja započeta otkako je preuzeo funkciju gradonačelnika.

- Sledeće godine ćemo započeti projektovanje i pripremanje imovine za 20 novih vrtića. Procena je da će se sa tih 20 potpuno rešiti problem listi čekanja - istakao je Šapić.

Dodao je da, dok je na mestu gradonačelnika prestonice, neće odustati ni od jedne socijalne mere sprovedene u prethodne dve godine, uprkos tome što to Grad godišnje košta preko 100 miliona evra.

Šapić je takođe naglasio da su trenutno u toku rekonstrukcije Osnovne škole „Oslobodioci Beograda“, gimnazije u Mladenovcu, sportske gimnazije, kao i baletske i trgovačke škole. Rekonstrukcija krovova na školama „Dule Karaklajić“ i „Dvadeseti oktobar“, te cele fasade na školi „Milena Pavlović Barili“, takođe su u planu da budu završene do kraja ove godine.

- Očekujemo da svi ovi radovi budu završeni do kraja kalendarske godine - izjavio je Šapić, dodajući da je ove godine u prvi razred u Beogradu krenulo 16.800 đaka.