14.09.2024.

19:52

Foto: Informer

Srbija

Od sutra nova linija GSP na ulicama Beograda! Evo kuda će saobraćati (MAPA)

Na 30 kilometara od centra grada, posle Padinske skele, između Dunava i Tamiša, nalazi se jedno od najstarijih naselja opštine Palilula na levoj obali Dunava, naselje Preliv. Izgradnjom odvodnih kanala, kao i stambenih naselja i imanja "Pionir" sredinom XX veka u naselju Besni Fok, ovo područje je dobilo konkretnu formu i biva stalno naseljeno.

U proteklom periodu stanovnici Besnog Foka i Preliva bili su upućeni na korišćenje javnog prevoza izlaskom na Zrenjaninski put ili pešačenjem do naselja Vrbovski. Sekretarijat za javni prevoz je doneo odluku da se sa početkom nove školske godine odgovori pozitivno na zahteve građana i uspostavi nova linija koja će direktno opsluživati ova dva naselja.

Trasa linije 102P biće: PADINSKA SKELA - Dejana Smiljkovića - Srpskog husarskog puka - Zrenjaninski put - BESNI FOK - Preliv - PRELIV.

Vozila će u postojećoj situaciji promenu smera kretanja u naselju Preliv obavljati neposredno pre mosta preko kanal Belanoš, dok će se u narednom periodu ukoliko se kroz program održavanja ulica i puteva izvrši sanacija ulegnuća i proširenje kolovoza u zoni kanala, trasa linije produžiti i do poslednjih kuća u naselju.

Na liniji će raditi vozila tipa minibus sa intervalom nailaska od 60 minuta, dok detaljan red vožnje možete pogledati na sajtu Sekretarijata za javni prevoz.