03.10.2024.

12:42

Foto: Zoran Sinko

Srbija

Ovo zanima sve Beograđane! Evo šta će se graditi na mestu bivše autobuske stanice

Kompleks zgrada će, kako navode, imati 206 parking mesta, 8 spratova i 148 stanova različitih tipova – od garsonjera do luksuznih dupleks penthausa sa četiri spavaće sobe.

– Okružena budućim Bristol parkom, čuvenim hotelom Bristol i kompleksom Savskog Trga sa zgradom železnice, u kojoj će se nalaziti budući muzej, kao i urbanim Savamala distriktom, BW Diva je deo dugo iščekivanog stambenog kompleksa – objavili su.

Inače, Beograd na vodi je dobio nedavno lokacijske uslove za rekonstrukciju parka Bristol što je prvi korak ka radovima. Ispod parka biće izgrađena garaža sa dve etaže i gotovo 420 parking mesta.

U julu je kompanija Beograd na vodi iz četvrtog pokušaja dobila lokacijske uslove za gradnju na mestu starog BAS-a što je bio preduslov za podnošenje zahteva i pribavljanje građevinske dozvole kako bi mogli da izgrade stambeno – poslovni kompleks ukupne bruto površine od gotovo 100.000 kvadrata od kojih će 69.500 biti iznad zemlje.

Nadležni gradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, odobrenje je izdao 5. jula. Lokacijski uslovi pokazuju da bi na tom prostoru trebalo da nikne pet objekata i dve garaže. U ovim zgradama biće ukupno 629 stanova i 26 poslovno-komercijalnih lokala. Kada je reč o garažama predviđene su dve sa 806 mesta od čega 41 parking mesto za osobe sa posebnim potrebama.

Objekti će, kako je tada rečeno imati dva podzemna nivoa, prizemlje, osam spratova i još jedan nivo iznad. Kompleks će biti izgrađen u sedam faza.