11.04.2022.

11:48

Foto:

Srbija

PRVI ORGANSKI ULOŠCI NA NAŠIM PROSTORIMA! Evo od čega su napravljeni i koliko su bezbedniji za planetu!

Higijenski ulošci se uglavnom prave od plastike, papira i lepka. Žena tokom života potroši više od 10.000 komada, a potrebno im je i do 800 godina da se razgrade.

Zato su dve žene došle na ideju i osnovale organski uloške i tampone na ovim prostorima. Ovaj proizvod je jako temeljno odrađen, devojke su za cilj imale olakšanje njihovih neizbežnih muka, ali i ekologiju planete.

Informer

Ulošci štetni po ekološki sistem naše planete

Ovaj bio uložak je napravljen od čistog pamuka što mu daje zavido veći komfor od običnog plastičnog uloška, a da ne pričamo o tome da je ovom ulošku potrebno samo nekoliko sati da se razgradi.

Ekologija planete je na niskom nivou, ali ukoliko bi se i opredelili za uobičajene uloške evo i malih instrukcija od strane stručnjaka.

- Jedan od načina je spaljivanje prilikom kog može da se iskoristi energija koju daje plastika, a drugi je odlaganje na sanitarne deponije. Međutim, u Srbiji najveći deo otpada, kao i ulošci, završi na divljim deponijama koje nemaju nikakve mere zaštite - navodi Igor Jezdimirović iz Inženjera za zaštitu životne sredine.

Bonus video: