21.04.2022.

10:20

Foto: unsplash.com

Srbija

ROMANTIČNE I KANCEROGENE! Ove sveće nikako ne koristite, ISPUŠTAJU OTROV!

Parafinske sveće su proizvedene od voštanih nusproizvoda koji nastaju prilikom proizvodnje ulja i gasa. Sveće od parafinskog voska su najveći zagađivači vazduha u prostorijama.

Mirisne sveće prilikom paljenja ispuštaju u vazduh kancerogene supstance toluen i benzen koje mi udišemo.

Parfem koji se koristi u proizvodinji sveća je takođe opasan, jer u poslednjih 50 godina čak 80 odsto parfema je upravo sintetisano iz petroleja i proizvoda od nafte. Štetne hemikalije pronađene u mirisnim proizvodima su fenol, aceton, benzil, toluen, limonen i acetat.

Istraživanje koje su sproveli naučnici pokazalo je da sveće na bazi parafena emituju toksične hemikalije kao što su toluen i benzen.

Parafinske sveće koje smo testirali ispustile su neželjene hemikalije u vazduh. Za osobu koja svake godine koristi sveću ili ih koristi često, udisanje ovih opasnih materija iz vazduha može doprineti razvoju zdravstvenih problema kao što su alergijske reakcije , astma pa čak i karcinom. Sveće biljnog porekla nisu ispuštale toksične hemikalije - rekao je Ruhulah Masoudi, profesor hemije na Državnom univerzitetu u Južnoj Karolini.

Informer

Koristite sveće od pčelinjeg i sojinog voska

Prirodne sveće zdravije

Svoj životni prostor, ali i okruženje možete sačuvati ako iz upotrebe izbacite parafinske mirišljave sveće.

Ukoliko želite da svoj dom ili kancelariju osvežite koristite sveće od sojinog i pčelinjeg voska.

Sveće od soje su zdrava alternativa, jer je vosak od soje 100% biorazgradiv i ne ispušta opasne kancerogene supstance u vazduh prilikom gorenja.

Sveće od pčelinjeg voska su 100% prirodne i uspešno pročišćavaju vazduh zbog negativnih jona koji se ispuštaju tokom gorenja.

Bonus video: