12.10.2022.

12:34

Foto:

Srbija

SVAKA ČAST! ĐACI ZASUKALI RUKAVE PA OD SENA NAPRAVILI ATRAKCIJU! Pogledajte šta su uradila deca (FOTO)

Predstavljaju poljoprivredu, poljoprivrednike, selo i lepotu prirode. Do sada u gradu nije bilo takvih i toliko visokih simbola.

Kako kaže direktor ove škole Nebojša Bjelić, ideju da se postave potekla je od učenika, te su oni napravili uz pomoć nastavnika. 

Informer

Ekološke maskote

- Radili smo tri dana na maskotama. One su napravljene od bala sena i pokazale su učeničku kreativnost, brigu o prirodi i želju da okruženje bude što zanimljivije i lepše - naglasio je Bjelić. 

Dodaje da su postavljene na Dan škole, 10. oktobra, a reakcije prolaznika su pozitivne. 

Informer

U samo dva dana, one su postale atrakcija i nema onog koji prolazi ovom ulicom, koja je deo magistralnog puka Niš- Priština, da ne zastane i ne fotografiše se kraj njih.

- Ulepšale su grad, zaista. Ovaj potez, odnosno ulica su nekako sumorni, a one su ga oživele. Bravo za ideju - komentariše Prokupčanka Milena Kostić, koju smo sreli kraj maskota.  

Simbolizuju poljoprivrednika sa suprugom, u tradicionalnoj seoskoj garderobi sa polovine 20. veka. Oko njih su detalji koji ukazuju na ekologiju, prirodu i korene svih nas. Tako je originalnost i kreativnost učenika doprinela da ne samo dvorište škole, već i čitav grad izgledaju lepše.

Bonus video: