11.02.2015.

13:51

Foto:

Srbija

EJ, SRBIJO MEĐU PARADOKSIMA Privatno obezbeđenje štiti Opštinu Žitište od radnika!


Kako navodi ovaj portal, pregovori rukovodstva preduzeća "Agroživ" s predstavnicima Opštine Žitište i sa menadžmentom "Srbijagasa" koji je vlasnik tog preduzeća, nisu dali nikakve rezultate.

Predsednik štrajkačkog odbora Jovica Katić kome, kako je rekao, nije dozvoljen ulazak u zgradu Opštine, očekuje uskoro novi sastanak sa opštinskim rukovodstvom.

Sa druge strane, predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević kazao je agenciji Beta da je on "prvi izašao u susret radnicima kako bi se njihovi problemi rešavali", i da već više od sedam meseci pokušava da nađe rešenje za "Agroživ".

- Svuda sam išao sa njima i želim da pomognem, znam da među njima ima onih koji su zaista ugroženi, ali, praviti scene i nasilne poteze, nije u redu. Najmanje je Opština Žitište kriva što je situacija u 'Agroživu' takva - kazao je Vučurević i naveo da je opštinska uprava davala novac toj kompaniji.

- Ja ću kao predsednik opštine i dalje braniti njihove interese, ali neću dozvoliti da se štrajk nastavi u zgradi Opštine - kazao je Vučurević.

Radnici "Agroživa", koji štrajkuju od maja prošle godine, traže zaostale plate, izradu socijalnog programa i rešavanje statusa.
 

 

Tagovi: