05.04.2015.

14:10

Foto:

Srbija

PRETI JUŽNA MORAVA Đunis i Mojsinje pred novim poplavnim talasom

Od poslednjeg poplavnog talasa u Đunisu protekle nedelje, kada je bilo poplavljeno 25 domaćistava, sedam porodica još nije uspelo da se vrati u svoje domove, a to će verovatno potrajati dok ne prođe novi talas koji nailazi iz Južne Morave.

Voda u naseljenom mestu Đunis nije za piće i pripremanje hrane, pa se stanovništvo snabdeva iz cisterni, koje sa teškom mukom doprema JKP "Vodovod Kruševac". 

Informer

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nesatorović apelovao je na građane da ponovo očiste sve kanale, vodopropuste i potoke, kako bi blagovremeno i preventivno bili spremnni za nove padavine koje se najavljuju.

Kiša je u Kruševcu počela da pada u nedelju oko podneva. Zapadna Morava, koja prolazi pored Kruševca, zasad ne preti ozbiljnijijim poplavama. Ni reka Rasina, u koju se povremeno ispušta voda iz jezera Ćelije, ne preti da nanese veće nevolje ovdašnjem stanovništvu.

Informer

Na drugoj strani, Južna Morava koja prolazi pored Đunisa i Mojsinja, na desetak kilometara od Kruševca, ozbiljno preti da nanese velike probleme stanovništvu u priobalju rečnog korita. Zato su i sve nadležne službe Kruševca i okruženja u pripravnosti.

Tagovi: