12.06.2015.

16:32

Foto:

Srbija

LJAJIĆEVA PREPORUKA: Splavarite na Uvcu, to je nezaboravno! (VIDEO)

- Kao ministar ne bi trebalo da preporučujem destinaciju, ali ako moram onda bih odabrao splavarenje meandrima Uvca, to je nešto što toplo preporučujem svakom da proba, oseti i doživi... , siguran sam da se niko neće pokajati - rekao je Ljajić novinarima tokom promocije srpskog turizma na Trgu Republike.

On je kazao da smisao kampanje nije da država nekog ubeđuje već da predstavi potencijale koje Srbija ima, niko se neće pokajati

- Na svakom građaninu i turisti je pojedinačno da odabere prema svojim interesovanjima i sopstvenom džepu. Imamo puno toga da ponudimo građanima i stranim turistima - poručio je Ljajić.

On je pozvao građane da bar deo svog odmora provedu u Srbiji, ako ne i ceo odmor.

Prema njegovim rečima, prošle godine smo imali manji deficit u turizmu nego u 2013. godini, s obzirom da su prošle godine 889 miliona evra naši turisti potrošili u inostranstvu, dok smo od inostranih turista zaradili 863 miliona evra.

Ljajić je izrazio uverenje da ćemo sa ovom kampanjom uspeti da se približimo suficitu u turizimu, što bi bilo prvi put posle nekoliko godina unazad.

On je naveo da kao ministar turizma ima obavezu, moralnu i političku, da promoviše domaći turizam i destinacije u Srbiji, kao i da neće imati odmor, ali da će imati produžene vikende koje će koristiti za promociju kampanje odnosno da će imati aktivan odmor u promociji srpskog turizma.

- Nema razvoja turizma bez ozbiljnog ulaganja u infrastrukturu, što će se ostvariti završetkom koridora 10 i 11. Nama je potrebno više lou-kost aviokompanija i potrebno je da aktiviramo aerodrome u Nišu i Lađevcima za prihvat lou-kost kompanija - istakao je Ljajić.

On je dodao da se sada pripremaju mere koje imaju za cilj da podsdaknu turiste da provedu odmor u Srbiji.

Tagovi: