07.09.2015.

17:40

Foto:

Srbija

BRITANSKI AMBASADOR: Zaječar je lep primer saradnje Velike Britanije i Srbije

Na sastanku, održanom u Gradskoj upravi, razgovarali su o poboljšanju odnosa Velike Britanije i Grada Zaječara.

- Grad Zaječar je pravi primer saradnje Srbije i Velike Britanije. Razgovarali smo o kulturnoj saradnji, ali i o problemima sa kojim se zemlje Evrope susreću ovih dana sa migrantima.

Velika Britanija nastavlja da podržava Srbiju u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. Narodi naše dve zemlje sarađuju još od Prvog svetskog rata, tako da će se naša saradnja i prijateljstvo nastaviti i u budućnosti.

Velika je čast što se Velika Britanija svojom kuhinjom predstavila na manifestaciji "Food is great" povodom Dana grada Zaječara - istakao je Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji.

tvbest

- Pored mnogih zajedničkih tema, sa ambasadorom Kifom pričali smo i o promociji Gitarijade u Velikoj Britaniji. Biće to prilika da se najstarija rok manifestacija u Srbiji i brend Zaječara promoviše i u inostranstvu. Zahvaljujem se ambasadoru Kifu što je izdvojio vremena da poseti Zaječar i upozna se sa potencijalima našeg grada - rekao je Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara.

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif sa suprugom je obišao i manifestaciju „Food is great“, gde je u predivnom ambijentu restorana „Stara vodenica“ uživao u specijalitetima zaječarskih domaćica.

Tagovi: