20.09.2015.

08:46

Foto:

Srbija

KOLONE KAMIONA! Stanje na granici sa Hrvatskom i Mađarskom nepromenjeno!

Sa Mađarskom, na teretnim terminalima na graničnom prelazu Kelebija zadržavanja su duga i višesatna, dok su granični prelazi Kelebija i Bački Breg otvoreni 24 sata sa zadržavanjem putničkih vozila koja se kreću u intervalima od 15 do 30 minuta.

Na Bajmoku, Ðala i Bački Vinogradi otvoreni su prelazi od sedam do 19 sati, ali na tim graničnim prelazima, sem srpskih i mađarskih državljana mogu da prolaze i državljani Evropske Unije, Švajcarske, Norveške i Irske.

Sa Hrvatskom i dalje je otvoren samo granični prelaz Batrovci, na kojem se putnička vozila zadržavaju od 15 do 30 minuta, dok su na ovom prelazu, na teretnim terminalima, zadržavanja duga i višesatna.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Na autoputu E-75 kod petlje Mali Požarevac, na deonica Beograd - Niš, zbog radova na rehabilitaciji desne trake auto-puta, u smeru od Beograda, doći će do izmene režima saobraćaja.

Tokom radova za saobraćaj će biti zatvorene preticajna i vozna traka u dužini od 2,3 kilometra i saobraćaj se odvija zaustavnom trakom.

Ovi radovi su uzrok dugačkih kolona vozila, a vreme prolaska se kreće se oko sat vremena.

Da bi se izbegla zdržavanja, vozači mogu da koriste Avalski put ka Mladenovcu ili isključenje sa autoputa u smeru ka Nišu kod Vrčina pa obilaznim putevima preko Ralje do Malog Požarevca ili od Vrčina ka Grockoj preko Umčara do autoputa u smeru ka Nišu.

Radovi na mostu preko pruge kod Velikog Orašja na auto-put E-75 izmenili su režima saobraćaja.

Za vreme izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena desna strana auto-puta u smer Beograd-Niš i saobraćaj se privremenom saobraćajnom signalizacijom preusmeravani u preticajnu (brzu) traku leve strane auto-puta u smeru Niš-Beograd, u kojoj će se saobraćaj odvijaju dvosmerno.

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji asfalta na saobraćajnim trakama na naplatnoj rampi Stara Pazova na autoputu E75 i tokom radova naplatna stanica raditi smanjenim kapacitetom, a u funkciji su sedam naplatnih kanala.

Od sutra do 25. septembra na državnom putu Beograd-Lazarevac, (deonica Meljak-Stepojevac) planirani su radovi na redovnom održavanju.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode pod saobraćajem, obeleženi su i obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Tagovi: