30.12.2015.

15:25

Foto:

Srbija

UGLJANIN PODRŽAO REHABILITACIJU HADŽIAHMETOVIĆA: On je zaslužan što su preživeli i Srbi i Bošnjaci!

On je za Hadžiahmetovića rekao da ga čuva u svojim mislima.

- Tu nema dileme, on je najveći velikan. U dva navrata bio je poslanik, predsednik Novog Pazara i sreza. Bio je više nego što sam ja danas. On je zaslužan što su Bošnjaci i Srbi ostali živi a kako je to uradio mi ne znamo, bitno je da je uspeo. Kada su Albanci iz Drenice krenuli ka Pazaru da osvete svoje ubijene, on je Srbe obukao u bošnjačku nošnju i tako im spasao živote - rekao je Ugljanin i dodao da se nada da će sud, pred kojim se nalazi predmet o rehabilitaciji Aćifa Hadžiahmetovića, uraditi svoj posao u skladu sa zakonom.

On je kazao da njegova poslanička grupa nije odustala od Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

- Srbija je u obavezi da usvoji taj dokument, jer će time skinuti odgovornost sa sebe i svih generacija srpskog naroda. Usvajanjem te Rezolucije, naša država će iskoreniti svako zlo sa ovih prostora. Bošnjaci bi tada opet verovali Srbiji koja bi postala moderna država - kazao je Ugljanin. 

Na godišnjoj konferenciji koju je Ugljanin održao u zgradi BNV predstavljeni su rezultati rada tog organa ali i planovi za narednu godinu. Ugljanin je državi Srbiji skrenuo pažnju na njen odnos prema Nacionalnim savetima u Srbiji.

- Po zakonima mi smo najviše predstavničko telo Bošnjaka, a budžet nas tretira kao nevladine organizacije. Država mora definisati šta su to Nacionalni saveti, da znamo jednom za sva vremena. Zakon o nacionalnim manjinama mora biti usvojen što pre - rekao je Ugljanin novinarima na konferenciji nakon koje je održan svečani koktel za predstavnike sedme sile za koje je Ugljanin rekao da su deo njegovog života. 

 

Tagovi: